Αναρτήθηκε από: theoharis | 24 Φεβρουαρίου, 2008

Where to go Go When

Μέσα στο πλήθος το βιβλίων-λιστών που έχουν βγει τον τελευταίο χρόνο, του τύπου: «500 μέρη να πάτε πριν πεθάνετε» και «200 φαγητά που πρέπει να φάτε για να πεθάνετε» και άλλα ωραία, υπάρχει ένα βιβλίο που είναι αρκετά χρήσιμο.

Το Travel: Where to Go When, όπως λέει ο τίτλος του αποτελεί μια έξοχη πηγή πληροφόρησης για συγκεκριμένα ημερολογιακά ευαίσθητα τεκταινόμενα σε κάθε χώρα της Γης. Βλέπετε είναι ιδαίτερα σημαντικό στον προγραμματισμό ενός ταξιδιού να ξέρει κανείς τι συμβαίνει (ή δεν συμβαίνει) στους τόπους που έχει σκοπό να επισκευθεί. Έτσι πχ δεν μπορεί κανείς να περιμένει να περάσει ένα ήσυχο διήμερο στην Τήνο στις 15 Αυγούστου, ή να περιμένει να βρει δωμάτιο στην Merida στις 21 Ιουνίου, ημέρα της καλοκαιρινής ησημερίας κατά το απόγευμα της οποίας καθώς δύει ο ήλιος στα σκαλιά της πυραμίδας El Mirador φαίνεται να ανεβαίνει ο Cuculcan, ο φτερωτός όφης των Mayas, παρουσία τόσων πολλών τουριστών που κρέμονται από τα σκαλιά της πυραμίδας.

Το συγκεκριμένο βιβλίο λοιπόν πέρνει με την σειρά όλες τις χώρες του κόσμου και αναφέρει κάποια σημαντικά γεγονότα στο κάθε τοπικό ημερολόγιο και γιατί θα ήθελε κανείς να είναι παρόν τότε σε εκείνο το μέρος. Είναι σε μεγάλο format με ωραίες φωτογραφίες και αρκετά ενημερωτικό, λόγω του ωραίου παρουσιαστικού του, παίζει άνετα και τον ρόλο του coffee table book.

Αν λοιπόν είναι να πάρετε ένα βιβλίο με λίστες, τουλάχιστον πάρτε αυτό που είναι και χρήσιμο σε κάτι, καθώς όχι μόνο έχει χρήσιμες πληροφορίες, αλλά μπορείς να τις βρεις εύκολα (ανά τοποθεσία, ή ανα ημερομηνία).

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: