Αναρτήθηκε από: theoharis | 16 Απριλίου, 2006

Dubai, Παλιά πόλη

Στο κέντρο της παλιάς πόλης κυριαρχούν τα δύο παζάρια, του χρυσού (gold souk) και το (spice souk).

Το παζάρι του χρυσού είναι σε σοκάκια προστατευμένα από τον ήλιο, όπου μπορεί κανείς να βρει τα πάντα φτιαγμένα από χρυσό, εντύπωση μου προκάλεσαν η ποικιλία κοσμημάτων ινδοπακιστανικής προέλευσης…χαλκάδες για την μύτη κλπ.

Για κακή μας τύχη όταν φτάσαμε στο παζάρι των μπαχαρικών τα πιο πολλά μαγαζιά είχαν κλείσει λόγω μεσημεριού…πώς να μην κλείσουν καθώς η ζέστη και ο ήλιος ήταν το λιγότερο αφόρητα!

Κάπου εκεί γύρω είναι και το παλιό λιμάνι της πόλης όπου οι φελούκες φορτώνουν την πραμάτεια τους. Αν παρατηρήσει κανείς τον χάρτη, θα δει ότι το Ιράν είναι η ακριβώς απέναντι ακτή, η Ινδία και η Αφρική μερικές μέρες δρόμο.

Σε αυτά τα αρχαία πλεούμενα τα οποία λένε ότι είναι ίδια με αυτά που ταξιδεύανε στην αρχαία Μεσόγειο, είδαμε να φορτώνουνε από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι αυτοκίνητα!!!!

Αυτά για το παλιό λιμάνι του Dubai γιατί από μοντέρνα λιμάνια το εμιράτο έχει 2 και μάλιστα υπερσύγχρονα. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία διαχείρισης τους, Dubai Ports είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και αγόρασε και την αντίστοιχη εταιρεία της Αμερικής (θέλει να πάρει και τα δικά μας)

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: