Αναρτήθηκε από: theoharis | 18 Σεπτεμβρίου, 2003

Monteverde Canopy Tour μέρος 2ο

Ένας λόγος επίσκεψης στο συγκεκριμένο εθνικό πάρκο εκτός από την παρατήρηση και θαυμασμό της υπέροχης τοπικής χλωρίδας και πανίδας, είναι και για το λεγόμενο Canopy Tour.

Έχουν λοιπόν κατασκευάσει πλατφόρμες ψηλά από την επιφάνεια του εδάφους για να πιο εύκολη διάβαση στα διάφορα σημεία του δάσους. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε σε ένα αρκετά ψηλό βουνό με τις δικές του κλίσεις και χαράδρες

Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις πλατφόρμες μπορεί κανείς να δει από καλύτερη οπτική γωνία τα φυτά και κυρίως τα πουλιά που ζούν στο πάρκο.

Το εκτενές δίκτυο αυτών των γεφυρο-πλατφορμών καλύπτει μια σημαντική έκταση του πάρκου.

Υπάρχει όμως και το πιο περιπετειώδες κομμάτι του canopy tour, όπου αντί να περπατάει κανείς σε αερογέφυρες, μπορεί να ταξιδεύει σε αρκετά μεγαλύτερες ταχύτητες κρεμασμένος από ένα συρματόσχοινο!

Υπάρχει ένα άλλο δίκτυο χαμηλότερων πλατφορμών πάνω σε δέντρα οι οποίες ενώνωνται μεταξύ τους με συρματόσχοινα. Αφού φορέσεις τον ειδικό εξοπλισμό για να σε συγκρατεί από το συρματόσχοινο (από 2 σημεία), κρεμιεσαι και τσουλάς πάνω από τις κορυφές των δέντρων… Στην αρχή είναι λίγο τρομακτικό γιατί το ύψος πάνω από το οποίο κινείσαι είναι σημαντικό…δεν όπως στην Ελλάδα που ειναι 4-5 μέτρα.

Για καλή μας τύχη κάναμε αυτή τη διαδρομή πριν αρχίσει να βρέχει, γιατί αλλιώς θα ήταν εφιάλτης με το συρματόσχοινο να σε πιτσιλάει!

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι από τα πρωτότυπα και εντυπωσιακά πράγματα που βιώσαμε και συνηστάται ανεπιφύλακτα σε όλους!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: