Αναρτήθηκε από: theoharis | 18 Σεπτεμβρίου, 2003

Λίγα λόγια για την Costa Rica

Η Costa Rica (φωτεινή ακτή ισπανιστί) είναι ένα φωτεινό παράδειγμα δημοκρατίας, ειρήνης και πραγματικού σεβασμού προς το περιβάλλον όχι μόνο στην πολυτάραχη Λατινική Αμερική αλλά και παγκοσμίως.
Έχει μια σταθερή δημοκρατία από το 1949 οπότε έληξε ο εμφύλιος πόλεμος και καταργήθηκε ο στρατός της χώρας. Τότε ο Πρόεδρος της χώρας αποφάσισε αντί να ξοδεύει λεφτά σε όπλα καλύτερα να τα χρησιμοποιεί για την εκπαίδευση και ανάπτυξη της χώρας (γιατί δεν το έχει κάνει κανείς άλλος αυτό;;;).
Στη χώρα λειτουργούν πολυάριθμα εθνικά πάρκα και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο τρόπος ζωής αλλά και σημαντική «παραγωγός» τουριστικού συναλλάγματος από τις χιλιάδες των τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Η Costa Rica εκτός από το εκτεταμένο πρόγραμμα οικοτουρισμού έχει καταφέρει να προσελκύσει πολλούς (αμερικανούς κυρίως), επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν μια «ασφαλή» εκδοχή της Κεντρικής Αμερικής.

Η Costa Rica είναι σαφώς πιο οργανωμένη σε σχέση με τις άλλες χώρες που είδαμε (πλην Παναμά), είναι όμως και σαφώς ακριβότερη.
Το γεγονός ότι για κάποιο περίεργο λόγο η κρατική τράπεζα της χώρας δεν έχει σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημαίνει ότι το να αλλάξει κανείς ευρώ σε colon (το τοπικό νόμισμα) είναι σκέτη τρέλα καθώς τυγχάνει απίστευτα χαμηλής ισοτιμίας.
Επίσης τα κόστη τηλεπικοινωνιών και ιντερνετ ήταν και αυτά αρκετά ακριβά σε σχέση με τις πιο πολλές χώρες που επισκεφθήκαμε.

Στη χώρα βρίσκεται επίσης και το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών, η φοίτηση στο οποίο είναι απαραίτητη για μια καλή καριέρα στον εν λόγω οργανισμό και όχι μόνο.

Για την Costa Rica είχαμε μια σχετική γνώση γιατί κάποιοι φίλοι μας είχανε πάει πριν από εμάς και μας είχανε πει μερικά πράγματα. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο και έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα στην πληθώρα των προορισμών και αξιοθεάτων που θα μπορούσαμε να δούμε. Προσπαθήσαμε να διαλέξουμε πράγματα που δεν είχαμε δει ή κάνει μέχρι τότε.
Σε αυτό βοήθησε και ένα φιλικότατο ζευγάρι καναδών που γνωρίσαμε στο Tica Bus στη διαδρομή από τη Nicaragua για την Costa Rica. Μας πρότειναν να πάμε στο Monteverde ένα χωριό στο ορεινά της χώρας το οποίο βρίσκεται μέσα στο cloud forest, δηλαδή το δάσος των σύννεφων.

Παρά το γεγονός ότι στην χώρα δεν έχουν ανακαλυφθεί τόσο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όσο στις βόρειες γειτόνισσες της, κατέχει το προνόμιο να είναι ο τόπος συνάντησης των ινδιάνικων της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: