Αναρτήθηκε από: theoharis | 27 Αυγούστου, 2003

Tulum, αρχαιολογικός χώρος

Πρέπει να ομολογήσω ότι μπορεί το περιβάλλον να ήταν αρκετά ειδυλιακό, όμως αυτό που δεν μπορεί να φανεί στο οπτικό υλικό είναι η ζέστη, αλλά και το πόσο με ενοχλούσαν τα τσιμπήματα από τα κουνούπια που με είχα γαζώσει την προηγούμενη μέρα.

Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο του Tulum είδαμε μια αρκετά «επιθετική» πινακίδα:

Η πλάκα είναι ότι σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που πήγαμε πήραμε τοπικό ξεναγό, εκτός από το Tulum! Ο βασικός λόγος ήταν ότι είχαμε αρχίσει να έχουμε συμπτώματα από αυτό που ο αρχηγός μας έλεγε ruin fatigue, κοινώς μπούχτισμα από αρχαιολογικούς χώρους.

Παρόλα αυτά το Tulum, είναι από τους πιο ιδιαίτερους χώρους που πήγαμε, καθώς είναι ο μόνος που επιτρέπεται να κάνεις μπάνιο, στην μικρή παραλία ανάμεσα από τα αρχαία, έτσι αφού κάναμε τις βόλτες μας στα αρχαία, κάναμε τη βουτιά μας και αράξαμε στην μικρή παραλία. Είμασταν οι πρώτοι που το κάναμε για εκείνη τη μέρα (είχαμε πάει πάλι από τα χαράματα στα αρχαία), καθώς το είχαμε διαβάσει στον Lonely Planet. Σύντομα εμφανίστηκαν διστακτικά και άλλοι τουρίστες που ακολούθησαν τα βήματα μας!

Ήθελα πολύ να πάω στο Tulum γιατί μου θυμίζει τις αφίσες του Μεξικανικού Οργανισμού Τουρισμού, που έχουν την κλασσική φωτογραφία, με τα αρχαία, τη ζούγκλα και την τυρκουάζ θάλασσα:

Σαν αρχαιολογικό χώρος είναι σαφώς μικρότερος από τους υπόλοιπους που επισκεφθήκαμε, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς δεν χρειάζεται να διασχύσεις χιλιόμετρα (όπως στο Chitzen Itza και στο Tikal) για να δεις αυτά που σε ενδιαφέρουν.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: