Αναρτήθηκε από: theoharis | 27 Αυγούστου, 2003

Dos Ojos

Φεύγοντας από το Tulum πήγαμε σε ένα μέρος που λέγεται Dos Ojos, όπου είδαμε ένα ένα δίκτυο από υπόγειες cenotes (δηλαδή σπηλιές), με την ονομασία Hidden Worlds.

Αφού εξοπλιστήκαμε με wet suits και μάσκες με αναπνευστήρες, επιβιβαστήκαμε σε ένα απίστευτο όχημα…ένα σκελετωμένο φορτηγό.

Πήγαμε κανά τέταρτο μέσα από άθλιο χωματόδρομο σε αρκετά πυκνή βλάστηση (αλλά όχι ζούγκλα), μέχρι που φτάσαμε σε ένα ξέφωτο το οποίο είχε στην κυριολεξία μια τρύπα στο έδαφος με μια μπουκαπόρτα (όπως των υπονόμων).

Κατεβήκαμε σιγά σιγά την κατακόρυφη σκάλα (όπως στις ταινίες) και ήταν σαν να μπήκαμε σε άλλο κόσμο, η θερμοκρασία έπεσε, υπήρχε φως από διακριτικούς προβολείς στα τοιχώματα.

Βουτήξαμε στο νερό και αρχίσαμε να προχωράμε στην σειρά στο δίκτυο των σπηλιών…Με το υποβρύχιο βρακί της κάμερας έβγαλα φωτογραφίες αλλά δεν νομίζω ότι κατέγραψαν την όλη ατμόσφαιρα!

Μοναδική και ενδιαφέρουσα εμπειρία!
Να σκεφτεί κανείς ότι όλη η χερσόνησος του Yucatan είναι διάτρητη από τέτοιες υπόγειες στοές!

Μάλιστα ένα χρόνο αφού πήγαμε εμείς είχε γίνει ολόκληρη ιστορία με μια ομάδα άγγλων SAS που είχαν αποκλειστεί σε κάποια cenota επειδή είχε ανέβει πολύ η στάθμη του νερού…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: