Αναρτήθηκε από: theoharis | 1 Αυγούστου, 2003

Mata Hari ο σχεδιασμός

Επειδή δεν θέλαμε, αλλά ούτε και μπορούσαμε να προγραμματίσουμε κάθε λεπτομέρεια ενός ταξιδιού που θα διαρκούσε 3 μήνες, σε μια περιοχή που δεν είχαμε ξαναπάει, αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε προσεκτικά το πρώτο κομμάτι του ταξιδιού και μετά να διαλέγουμε επι τόπου που θέλουμε να πάμε/κάνουμε.

Μια άλλη απόφαση που πήραμε ήταν να ακολουθήσουμε μια υβριδική προσέγγιση σε σχέση με το αν θα πάμε μόνοι μας ή με γκρουπ.

Χρησιμοποιήσαμε μια απο τις πολλές εταιρείες που κάνουνε adventure tours σε αυτά τα μέρη και λέγεται Dragoman (από όνομα σκίζει). Εκτός από το γεγονός ότι μας ταίριαζαν οι ημερομηνίες και η διαδρομή, είχε το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιούσε ένα φορτηγό Mercedes 13 τόνων (αντι για λεωφορείο), με ειδικά προσαρμοσμένη καρότσα (Περισσότερα στο ποστ για το Δραγουμάνο πιο κάτω).

Όταν λοιπόν ξεκινήσαμε το ταξίδι μας είχαμε κανονισμένη της διαδρομή μας μέχρι την Antigua Guatemala όπου τελείωνε η εκδρομή μας με τον Δραγουμάνο και μετά βλέπαμε…Το καλό με τον Δραγουμάνο είναι ότι είδαμε πάρα πολλά πράγματα σε πολύ λίγο χρόνο, καθώς όλα ήταν κανονισμένα από πριν από επαγγελματίες ανθρώπους. Έτσι δεν έπρεπε να τρέχουμε με το που θα φτάσουμε σε μια πόλη να βρούμε που θα μείνουμε, τι θα κάνουμε κλπ.

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό κέρδος της εκδρομής μας με τον Δραγουμάνο, είναι ότι μάθαμε να κινούμαστε και μόνοι μας, έτσι όταν τελείωσε το κομμάτι του Δραγουμάνου, είχαμε ξεψαρώσει τελείως και δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα να κινηθούμε ανεξάρτητα. Τόσο που σκεφτόμασταν πόσο ψάρια ήμασταν στην αρχή του ταξιδιού στο Βόρειο Μεξικό…γηράσκω αει διδασκόμενος!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: